Murathan Mungan – Kadından Kentler


Murathan Mungan’ın hikâye kitaplarından bir tanesi. İlk baskısı Mart 2008’de yapılan kitapta yolları bir şekilde İstanbul’da Esenler Otagarına düşen, oradan da Türkiye’nin çeşitli kentlerine dağılan insanların (ki kahramanlar kadın) hikâyeleri anlatılıyor. Daha doğrusu M.Mungan o insanların hepsine teker teker hikâye biçiyor. Tıpkı hayat gibi… Bazı bazı acıyla, bazı bazı kederle bezenmiş bu öykülerde hayata dair ayrıntılar yer alıyor.

Kahramanlar kadın dedik yukarıda. Evet, bu kitapta Cenk Hikâyeleri’nin aksine Aslı’nın, Meltem’in, Asiye’nin, Şengül’ün, Zozan’ın yaşanmışlıkları var. Samsun’a, Erzurum’a, Mersin’e ve Türkiye’nin muhtelif kentlerine uğruyorsunuz kitap boyunca. Ortak motifler de var öykülerde; mesela bir müzik muhabbeti kıyısından köşesinden süslüyor anlatılanları.

2003 ile 2008 arasında yazılan hikâyelerden oluşan kitap yaklaşık 300 sayfa. Sıkılmadan okuyabilirsiniz, size hoş zaman geçirtebilir diye düşünüyorum. Murathan Mungan’ın diğer kitapları kadar olmasa da yine altı çizilesi cümleler var kitapta. Bunlardan bir tanesini size aktararak yazımı sonlandırayım, daha fazlası için kitabı okumalısınız:

“Hayat demek, biraz da zamanında anlamadıklarımıza karşı duyduğumuz pişmanlıklar demek değil midir?”

Bence de tam da öyledir. Severek okumanız dileği ile…

SANATT.com Puanı: Okunabilir

+ Henüz yorum yok

Yorum Yaz